Muutosten keskellä yhteistyö on tärkeää

1.10.2023


Olemme vuosien varrella olleet mukana monenlaisissa yhteistyökuvioissa viedäksemme eteenpäin ekologisten materiaalien ja eettisen tuotannon kehitystä Suomessa ja kansainvälisesti. Toimintaympäristössämme tapahtuu juuri nyt paljon muutoksia. Kaupan murros on globaali ilmiö.

Keväällä lopetti toimintansa arvostamamme liike nudge ja muutama viikko sitten saimme kuulla Weecosin 10 vuotisein taipaleen päättymisestä. Kummallakin on ollut huima matka ja pioneerin tie on usein kivikkoinen, mutta työ ei ole mennyt hukkaan. Olemme saaneet kanssanne aikaan muutosta ja inspiroineet monia alan toimijoita. Siitä saadaan kaikki olla ylpeitä.

Kolmantena uutisena verkostossamme on People Tree UK:n asettuminen selvitystilaan. Japanissa työ jatkuu ja talven mallistoon on tullut muutoksia. Tiedotamme näistä, kun tilanne selviää. 

Karmashopin ydintoiminnoissa ei ole odotettavissa muutoksia. Jatkamme reilun kaupan ryhmien tukemista kehittyvissä maissa yhä ennakkomaksuin tarvittaessa ja materiaalikehitys asiantuntemuksemme avulla. Palvelemme nykyisiä asiakkaitamme ja etsimme uusia kiinnostuneita. Yhteistyön lujittaminen on juuri nyt erityisen tärkeää ja siksi olemme aloittaneet Kaiku Ethical yhteistyötuotteiden kehittämisen.

Marraskuussa on tarkoitus tavata henkilökohtaisesti Intian ja Nepalin valmistajakumppaneita saadaksemme kuvan millaista kehitystä he tarvitsevat turvatakseen haavoittuvassa asemassa olevien tekijöiden työn jatkumisen muutosten keskellä. Saamme työhömme Suomen Ulkoministeriön Finnpartnership kehitysyhteistyötukea.

Nepals Finest -messuständillä tehdään yhteistyötä reilun kaupan (WFTO) valmistajien ja suunnittelijoiden kesken.