Hyvään yhteiseen jouluun

20.11.2020

People Treen vaatteet ovat mukana kiinnostavissa myyntipisteissä ja ajankohtaisissa tapahtumissa.

Kehittyvien maiden naisten osaamista ja omaehtoista toimeentuloa edistävän Naisten Pankin suurta joulutoria vietetään tänä vuonna Helsingissä lyhennetysti 20.-25.11. Pasilan Triplassa, 4krs.

Tule käymään ja PUKEUDU NAISELLE AMMATTI hankkimalla kehittyvien maiden naisten valmistamia kokoelmia tai heidän hyväkseen myytäviä tuotteita. 

Tämän pehmeän villaneuleen ovat kutoneet tytöt Nepalissa hankkiakseen tuloja ja mahdollisuuden opiskeluun. Katso lisää> 

Katso myös miten FAIR.FI ja Naisten Pankki tekevät jo yhteistyötä.


05/2020


Moni työntekijä maailmalla ei voinut mitenkään vaikuttaa työhönsä epidemian aikaan. Juuri nyt on tärkeää saada tuki myös kriisin keskelle ja lomautusten ajaksi.

Reilun kaupan valmistajakumppanimme kehittyvissä maissa tekevät parhaillaan tärkeää työtä epidemian vahinkojen minimoimiseksi turvaten sekä työntekijöitä ja perheitä, että auttaen lähialueillaan.  

Toimipaikat ja artesaanien työpajat on muutettu hätäavun jakelupisteiksi, joita tuemme myös. Kuvassa Tara Projects Intiassa. Seuraa työtä liittymällä uutiskirjeen tilaajaksi> ja löydä Karmashopin sivuilta sopiva tapa osallistua.

Videolla People Treen perustaja Safia Minney kertoo miten tärkeää on tukea artesaaneja ja paikallisia toimijoita myös kehittyvissä maissa.
Reilu kauppa on maailman tunnetuin ja arvostetuin eettisen sertifioinnin järjestelmä

Reilulla kaupalla tavoitellaan maailmaa, jossa kehitysmaiden viljelijöillä ja työntekijöillä on mahdollisuus turvattuun ja kestävään toimeentuloon. Myös Reilun kaupan muoti voi olla lahja ihmiseltä ihmiselle -ihmisarvoista työtä valmistajalle, laadukkaasta materiaalista ja taidolla tehty tuote sen käyttäjälle.

Reilu kauppa edistää kaupankäynnin tapoja, joissa otetaan huomioon niin taloudellinen kuin sosiaalinen hyvinvointi. Se edustaa uudenlaista tapaa tehdä liiketoimintaa, jossa keskeisenä tavoitteena on asettaa ihmiset ja ympäristö voittojen edelle. 

World Fair Trade Organisaation (WFTO) merkki myönnetään tuotteille ja toimijoille, kuten People Tree ja heidän tuotteidensa valmistajat. Ne muodostavat globaalin verkoston yrityksiä, jotka kaikki soveltavat toiminnassaan 10 reilun kaupan WFTO periaatetta läpi koko toimitusketjun. Järjestelmä verifioi sitoutumisemme vertaisarviointien ja luotettavien ulkopuolisten auditointien avulla. 

Tärkeinä toimintaperiaatteina ovat esimerkiksi köyhyyden vähentäminen kestävästi, läpinäkyvän valmistusketjun luominen, koulutusyhteistyö, naisten ja haavoittuvassa asemassa olevien voimaannuttaminen sekä ympäristön huomioonottaminen ja kestävän kehityksen puolesta kampanjointi. World Fair Trade päivää vietetään 9. toukokuuta.  www.wfto.com

Toinen tunnettu merkki, joka usein löytyy puuvillatuotteistamme on FAIRTRADE sertifiointimerkki. Nämä kaksi toisiaan täydentävää järjestelmää mahdollistavat ainutlaatuisen toimitusketjumme ja tiedämme, että työllämme on positiivisia vaikutuksia kaikissa valmistajamaissa. www.reilukauppa.fiFAIR.FI edustaa Suomessa laajinta ja monipuolisinta reilun kaupan periaattein valmistettua vaatevalikoimaa. People Treen tuotteista löytyy aina jompi kumpi tai jopa molemmat reilun kaupan merkit.

People Treen pitkäjänteisen työn ja sosiaalisten vaikutusten raportti>