#WomenOfFairTrade

29.12.2020

Kansainvälisenä naistenpäivänä 8.3. People Treen perustaja Safia Minney ja World Fair Trade Organisaation puheenjohtaja Roopa Mehta keskustelevat haasteistaan johtajina, mitä on muutettava sukupuolten tasa-arvon saavuttamiseksi ja mitkä ovat olleet reilun kaupan vaikutukset jo niin monien naisten elämään maailmanlaajuisesti.

Miten on mahdollista, että Reilun kaupan piirissä on onnistuttu nostamaan naisia hallituksiin ja johtotehtäviin vähintään 50%?

Katso IG LIVE> 

Valinnoilla olet jo vaikuttanut!

Karmashop tarjoaa kestävää toimeentuloa kehittyvien maiden viljelijöille ja työntekijöille reilun kaupan kumppaneiden kanssa.

Tämän pehmeän puuvillaneulepaidan ovat kutoneet tytöt Nepalissa hankkiakseen tuloja ja mahdollisuuden opiskeluun. Katso lisää>


Taidokas käsin kirjonta tekee Rhona ja Keva puseroista ainutlaatuisia. Mallisto juhlistaa artesaanien perinteisiä valmistustekniikoita, joita naiset hallitsevat Bangladeshissa.  Kankaan käsinkudonta on taito, joka kulkee sukupolvelta toiselle. Käsityöläiset keräävät luomupuuvillan ja valmistavat siitä puuvillakuitua, mikä sitten kudotaan kankaaksi ekologisella käsityömenetelmällä.05/2020


Moni työntekijä maailmalla ei ole voinut mitenkään vaikuttaa työhönsä epidemian aikaan. Juuri nyt on tärkeää saada tuki myös kriisin keskelle.

Reilun kaupan valmistajakumppanimme kehittyvissä maissa tekevät parhaillaan tärkeää työtä epidemian vahinkojen minimoimiseksi turvaten sekä työntekijöitä ja perheitä, että auttaen lähialueillaan.  

Toimipaikat ja artesaanien työpajat on muutettu hätäavun jakelupisteiksi, joita tuemme myös. Kuvassa Tara Projects Intiassa. Seuraa työtä liittymällä uutiskirjeen tilaajaksi> ja löydä Karmashopin sivuilta sopiva tapa osallistua.

Videolla People Treen perustaja Safia Minney kertoo miten tärkeää on hankkia tuotteita ja näin tukea artesaanien toimeentuloa ja paikallisia toimijoita myös kehittyvissä maissa.
Reilu kauppa on maailman tunnetuin ja arvostetuin eettisen sertifioinnin järjestelmä

Reilulla kaupalla tavoitellaan maailmaa, jossa kehitysmaiden viljelijöillä ja työntekijöillä on mahdollisuus turvattuun ja kestävään toimeentuloon. Myös Reilun kaupan muoti voi olla lahja ihmiseltä ihmiselle -ihmisarvoista työtä valmistajalle, laadukkaasta materiaalista ja taidolla tehty tuote sen käyttäjälle.

Reilu kauppa edistää kaupankäynnin tapoja, joissa otetaan huomioon niin taloudellinen kuin sosiaalinen hyvinvointi. Se edustaa uudenlaista tapaa tehdä liiketoimintaa, jossa keskeisenä tavoitteena on asettaa ihmiset ja ympäristö voittojen edelle. 

World Fair Trade Organisaation (WFTO) merkki myönnetään tuotteille ja toimijoille, kuten People Tree ja heidän tuotteidensa valmistajat. Ne muodostavat globaalin verkoston yrityksiä, jotka kaikki soveltavat toiminnassaan 10 reilun kaupan WFTO periaatetta läpi koko toimitusketjun. Järjestelmä verifioi sitoutumisen vertaisarviointien ja luotettavien ulkopuolisten auditointien avulla. 

Tärkeinä toimintaperiaatteina ovat esimerkiksi köyhyyden vähentäminen kestävästi, läpinäkyvän valmistusketjun luominen, koulutusyhteistyö, naisten ja haavoittuvassa asemassa olevien voimaannuttaminen sekä ympäristön huomioonottaminen ja kestävän kehityksen puolesta kampanjointi. World Fair Trade päivää vietetään 9. toukokuuta.  www.wfto.com

Toinen tunnettu merkki, joka usein löytyy puuvillatuotteistamme on FAIRTRADE sertifiointimerkki. Nämä kaksi toisiaan täydentävää järjestelmää mahdollistavat ainutlaatuisen toimitusketjumme ja tiedämme, että työllämme on positiivisia vaikutuksia kaikissa valmistajamaissa. www.reilukauppa.fiFAIR.FI edustaa Suomessa laajinta ja monipuolisinta reilun kaupan periaattein valmistettua vaatevalikoimaa. People Treen tuotteista löytyy aina jompi kumpi tai jopa molemmat reilun kaupan merkit.

People Treen pitkäjänteisen työn ja sosiaalisten vaikutusten raportti>