Mitä on vintage?

3.4.2024

Vintage on oman aikansa parasta suunnittelua, vuosikertaa ja toteutustapaa. Fair trade periaattein luodut laadukkaat luonnonmateriaalit sekä kestävät kangaspuilla kudotut kankaat ja kauniit taidekuosit ovat arvostettuja. Aika näyttää mitkä mallistot säilyttävät arvonsa vuodesta toiseen.

Osa mallistostamme on nähtävänä myös 

- HELSINKI VINTAGE, Korkeavuorenkatu 4, Helsinki

ma-pe 11-18, la 11-16

- FAIR.FI, Kauklahti, Kauppamäki 10, Espoo. 

- ANTIIKKIPÄIVÄT 4-6.7. Vintage tori, Fiskars.

Varmistaaksesi, että juuri suosikkivaatteesi on sovitettavana, ilmoita etukäteen mitä haluat nähdä, niin tuomme liikkeeseen tai tapahtumiin.


Seuraa tapahtumia tilaamalla uutiskirje ->

Löydät suosikit helposti koon mukaan myös 

ALEKORISTA

XS   S   M    L   XL


Fiskarsin kylätori

Olemme vuosittain mukana Antiikkipäivien aikaan järjestettävällä Vintage Torilla Fiskarsissa heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Fair trade periaattein luodut laadukkaat luonnonmateriaalit sekä kestävät kangaspuilla kudotut kankaat ja kauniit taidekuosit ovat siellä kiinnostavia. Mukana on myös kokoelma fair trade second hand kappaleita.
PARASTA KIERTOTALOUTTA

Tärkeä osa ekologista kiertotaloutta on huoltaa olemassa olevaa, hankkia käyttöön ja mahdollisimman uusiutuvista, puhtaista ja luonnollisista materiaaleista tehtyjä, arvostettuja tuotteita.

Eettisesti valmistetut kudotut kankaat ja ajattomat kuosit sekä laadukkaat luonnonmateriaalit ovat kestäviä käytössä. Niiden korjaaminen kannattaa ja mieluisat mallit säilyttävät kiinnostavuutensa vuodesta toiseen jälleenmyynnissä myös lähellä.

Materiaaleista esimerkiksi luomupuuvilla ja -pellava ovat uudistavaa viljelyä ja puupohjaisen Iyocellin valmistusprosessissa käytetyt aineet voidaan kierrättää lähes 100%. Näistä materiaaleista valmistetut kekseliäät upcycling tuotteet ovat myös kiinnostavia.


Suomalaisen koko vaatekaappi muodostaa kohtuullisella käytöllä noin 2-3% henkilökohtaisesta hiili- ja ekojalanjäljestämme. Vaikka vastuullisesti valitsevalla jälki ei ole suuri, eettinen muoti voi toimia merkittävänä suunnannäyttäjänä monille eri aloille.Jos sinulle on jäämässä käyttämättömäksi jokin fair trade periaattein valmistettu vaate, etkä halua itse myydä eteenpäin tai käyttää materiaaleja uudelleen, ota yhteyttä. 
FASHION REVOLUTION

Kiitos kaikille teille, jotka olette kymmenen vuoden aikana olleet mukana tavalla tai toisella.

Työ jatkuu, kunnes näemme, että elämiseen riittävää palkkaa maksetaan työstä ja turvalliset työolosuhteet turvataan kaikkialla tomitusketjuissa. Tätä edistetään kaikin keinoin reilun kaupan piirissä. Allekirjoitimme Good Clothes Fair Pay vetoomuksen.


Maailman reilun kaupan päivä

Maailman reilun kaupan järjestö (WFTO) järjestää sen vuosittain lisätäkseen tietoisuutta uusista olemassa olevista ratkaisuista taloudellisiin, sosiaalisiin ja ekologisiin haasteisiin maailmassa. Reilun kaupan yritykset johtavat keskustelua yhdessä sisarorganisaatioiden, yritysten, hallitusjohtajien ja meidän kaikkien kanssa.

Rekisteröidy uutiskirjeen tilaajaksi ja seuraa kevään tiedotusta teemoista. Yhdessä voimme saada aikaan muutoksen.

#LetsDoItFair
HELSINKI

- Vanhan Ylioppilastalon Joulutori 15-22.12.Käsin kudotut villaneuleet tulevat Nepalista taitavilta artesaaneilta.