Flower power - Syys/talvimallisto on saapunut!

People Treen uusin Victoria&Albert suunnitteluyhteistyö seurailee svengaavaa kuusikymmentä lukua retro-tyylisellä kukkakuosilla ja värikkäällä, kestävällä paitamekkomallilla. Katso>


***

- Maailma kylässä 25.-26.5. Helsingin Rautatieasemalla kerromme Ekomatkaajien kanssa miten voit vaihtaa rantaloman elämäsi seikkailuun tai työmatkan ikimuistoisiin kohtaamisiin. 

Haemme mukaan kehityshankkeeseemme ammattilaisia, jotka asuvat välillä Intiassa, Nepalissa, Bangaldeshissa tai Keniassa ja omaavat kokemusta tuotekehityksen/muotoilun, sähköisen viestinnän tai markkinoinnin alan kouluttamisesta. Tule juttelemaan maailmanmatkaajat telttaan Reilun kaupan kumppaneistamme tai antamaan vinkki osaamisesta.

Värikouluttaja Tarja / Fancy Colors kävi tapaamassa kanssamme TARA organisaatiota Intiassa. Koulutusyhteistyö kiinnostaa kovasti yhteistyökumppaneitamme. Koskettavin palaute minkä saimme värikoulutuksen jälkeen: "Nyt ymmärrän, ettei tarvitse olla rikas ollakseen tyylikäs. Voin itse päättää"


***

- Arabian katufestivaali la 18.5. 

Mifukon tapahtuma laajenee People Treen vaatteilla klo 12-15. Lähde kurkistamaan kevään uutuuksia ja alekappaleita Arabiassa (Hämeentie 130 A, Helsinki).


***

- People Treen vaatteiden take back -kampanja käynnistyy taas Otaniemessä ma-pe 13-17.5. Voit tuoda paikanpäälle, Aalto-yliopiston metroasemalle pop-up myymäläämme klo 11-17 hyväkuntoiset tai vähälle käytölle jääneet People Tree- vaatteesi. Hyvitämme ne 15-30e lahjakorttina nettikauppan. Palautus onnistuu myös postitse.

Tiedustele karma@karmashop.fi

Tämä kestävä popliinikankainen klassikkomekko oli meillä hetken myynnissä myös second hand kappaleena, kun oli jäänyt käyttäjälleen pieneksi. Laadukkaat ja ajattomat People Treen mekot ovat kysyttyjä myös kierrätettyinä. Katso esimerkkejä>

***


- Vaatevallankumous-viikolla, ke 24.4. klo 14 - 20. Oodi kirjastossa Helsingissä tapahtuu

Luvassa on muun muassa vaatteiden korjaustyöpaja ja Weecos muotinäytös klo 17.30-, jossa esittelyssä People Treen malleja.  

Näytöksen jälkeen Oodin Kuutiossa käydään kiinnostavia keskusteluja vaateteollisuuden vastuullisuudesta ja mukana on videoyhteydellä palkittu sosiaalinen yrittäjä ja People Treen perustaja Safia Minney.

Itse koemme, että meidän tehtävä ei ole ensisijassa arvottaa julkisesti muiden tekemisiä vaan näyttää esimerkillä miten muoti ja design voivat toimia hyvän kehityksen luojina ja suunnannäyttäjänä monelle teollisuudenalalle.​

Tästä ja monesta muusta ajankohtaisesta aiheesta keskustellaan näytöksen jälkeen Oodin Kuutiossa.

Tervetuloa!  

Kuvassa oik. Sanna Leino (FAIR.FI) ja Anita Kukretti (Creative Handicrafts)

Seuraa tapahtumia liittymällä uutiskirjeen tilaajaksi


Kurkista myös:

www.facebook.com/karma.fi 

www.instagram.com/karma.fi

Tervetuloa ainutkertaisille Reilun kaupan messuille 27.3.2019 Nosturiin (Telakkakatu 8) Helsinkiin. 

Paikan päällä myös People Treen laaja reilun kaupan luomupuuvillakokoelmamme 2019 .

Messut on tarkoitettu kaikille hankintojen vastuullisuudesta kiinnostuneille.

Useiden tuttujen People Treen Reilun kaupan luomupuuvillasta vamistettujen vaatteiden takana on Assisi Garments Intiassa. Katso lisää>   

Onnea Reilu kauppa ry ja FLO -sertifiointimerkki!  

.


***World Fair Trade Organisaation (WFTO) valmistuksen ja liiketoiminnan piirissä naisetkin voivat onnistua

Nainen halltuksen jäsen: WFTO 51% vs. perinteinen liiketoiminta 12%

Nainen toimitusjohtaja: WFTO 52% vs. perinteinen liiketoiminta 9%

Nainen johtavassa asemassa WFTO 54% vs. perinteinen liiketoiminta 24%. 

Katso:  https://wfto.com/womensday2019Diverse Angel Investor - Toisenlainen enkelisijoittaja kampanja avattiin Naisten Pankin joulutorilla kestävän pukeutumisen näytöksen yhteydessä Kämp Galleriassa Su 25.11. klo 14.

Koska sijoittajapiireissä on hyvin vähän naisia ja diversiteettiä, tämä heijastuu myös rahoitusta hakeviin ja saaviin yrityksiin. Liian vähän on naisten johtamia yrityksiä ja ideoita saamassa rahoitusta ja summat ovat vaatimattomia. 

Tähän ongelmaan haluamme herätellä sekä rahoituskanavista vastaavia, että sijoittajia ja kaikkia muitakin, jotka voivat lahjoitus-, osto- ja investointivalinnoillaan vaikuttaa hyvään kehitystyöhön ja sitä kautta kehittyvien maiden ihmisoikeus- ja ympäristöhaasteisiin. Kiitos, että olette tehneet vaatteemme 2018!

Rajlakshmi Cotton Mills on tehnyt pioneerityötä luomumateriaalien ja vaatteiden valmistuksessa ja reilun kaupan periaatteiden soveltamisessa jo vuosikymmeniä. Se tekee yhteistyötä Chetna Organicsin kanssa edistääkseen peraatteiden toteutumista viljelyssä.

Creative Handicrafts tukee Intian Mumbain slummeista tulevien naisten ja perheiden toimeentuloa.

***

9.5.2018 FINLANDIA KIERRÄTTÄÄ - Designtori Finlandiatalo, Helsinki klo 16-21.

Eikö olisi hienoa, jos second hand -vaate olisi alunperinkin tehty kestäväksi, ekologisista materiaaleista ja eettisesti, reilun kaupan periaattein?

FASHION REVOLUTION -päivän kunniaksi ja aina Finlandiatalon tapahtumapäivään asti, voit lähettää meille vaatteita. Tarjoamme rakastetuista ja siis käytetyistä People Treen vaatteista lahjakortin nettikauppaan.

Vastaanotamme ja myymme Finlandiatalossa reilun kaupan periaattein ja luonnonmateriaaleista valmistettuja käytettyjä design aarteita vuosien varrelta. Jos sinulla ei ole tarvetta lahjakortille, voit myös käydä vaihtamassa käytetyn People Treen toiseen. 

Ota yhteyttä, niin annamme palautusohjeet. 

 

#FairTradeRecycled


26.-27.5.2018 MAAILMA KYLÄSSÄ 

Tämän vuoden joukkorahoituskampanja alkaa viikonloppuna Maailma kylässä -tapahtumassa Rautatientorilla ja nettikauppa KARMA.FI on siinä hienosti mukana. Nyt on mahdollisuus ennakkorahoittaa mallistoja, varmistaa itselle syksyn halutuimmat uutuudet ja auttaa meitä laajentamaan toimintaa.Näin voimme tuoda lisää ekologisia innovaatioita kaikkien saataville ja ennen kaikkea tukea kehittyvienkin maiden osaajien toimeentuloa ja oikeuksia. Tule rahoittajaksi ja vaikuta valinnoilla>