Muumit x People Tree

24.11.2019

People Tree julkaisi raikkaan ja värikkään Muumi-kokoelman. Kahdentoista vaatteen mallisto juhlistaa ensimmäisen Muumikirjan 75 -vuotisjuhlaa – Tove Janssonin (1914–2001) Muumit ja suuri tuhotulva -kirja julkaistiin vuonna 1945. Malliston vaatteet ovat pehmeää luomupuuvillaa.

Teokset on suunniteltu jakamaan Muumien tärkeimpiä arvoja, kuten ystävyys, luonnon kunnioittaminen ja rakkaus. Moomin Characters Oy:n taiteellinen johtaja Sophia Jansson kommentoi yhteistyötä: "People Tree kunnioittaa toiminnassaan Muumi-tarinoista ja Toven elämäntyöstä tuttua arvomaailmaa, jossa korostuu luonnon kunnioittaminen. Mallisto on lisäksi kauniisti suunniteltu, mistä olemme kovin iloisia."

Reilu ja ympäristöä kunnioittava mallisto

People Tree on 25 vuoden aikana rakentanut täysin reilun kaupan periaatteille sekä ympäristöarvoille perustuvan tuotantoketjun, joka ulottuu materiaalien valmistuksesta, värjäyksestä ja käsittelystä tuotteiden ompeluun sekä kuljetuksiin.

Organic Certified-kokoelmassa on käytössä GOTS-sertifioitua luomupuuvillaa. Tämä varmistaa toimitusketjun läpinäkyvyyden ja jäljitettävyyden sekä takaa, että koko prosessi on luomusertifioitu raaka-aineiden ekologisesta sadonkorjuusta sosiaalisesti vastuulliseen valmistukseen saakka.

Valmistaja Assisi: Graafiset paidat ja punaiset muumiperhemallit ovat Assisin valmistamia. Assisi perustettiin tarjoamaan koulutusta ja työtä kuuroille, mykille ja taloudellisesti heikossa asemassa oleville naisille. People Treen ja Assisi Garments:n kumppanuus auttoi myös rakentamaan ensimmäisen GOTS-sertifioidun toimitusketjun kehitysmaissa. Luomupuuvilla on sertifioitu FLO:n Reilun kaupan merkkijärjestelmän mukaan.

Valmistaja Rajlakshmi: Sininen marjaprinttimallisto on valmistettu Rajlakshmi Cotton Mills:ssa Delhissä, Intiassa. Organisaatio perustettiin vuonna 1934, ja se onkin Intian luonnonmukaisten vaatteiden valmistuksen edelläkävijöitä. Rajlakshmi pyrkii yhdistämään korkealaatuisen räätälintyön reiluihin sopimuksiin viljelijöille ja työntekijöille. Rajlakshmi käyttää enimmäkseen reilunkaupan sertifioitua luomupuuvillaa sekä muita kestävän kehityksen mukaisia kuituja, kuten Tencel ja pellava. Puuvilla on sertifioitu GOTS-standardin (Global Organic Textile Standard) mukaan.

Kuva: www.instagram.com/fair.fi


Iso kiitos Joogafestival Helsinki upeista kamppiskuvista, joissa mukana mm. People Treen luomupuuvillasta kudottu sininen neulepaita. Nepalissa opiskelijatytöt kutovat niitä käsin hankkiakseen tukea opiskeluun ja tullakseen toimeen.

Harmaa Laurel pusero on superpehmeää luomupuuvilla fleecekangasta. Myös joogaleggingsit ovat People Treen liikuntavalikoimassa.

Valmistettu reilun kaupan ehdoilla (WFTO-reilun kauppa sertikaatti)
Materiaali: 100% sertifioitua Reilun kaupan (FLO) luomupuuvillaaTänä vuonna ollaan keskusteltu arvojen näkymisestä. Pukeudu sellaiseksi kuin olet -kutsuu ilmaisemaan myös vaatevalinnoilla omia arvoja. Olet hyvä juuri nyt.


Kirjailija, elokuvatuottaja Elina Hirvonen juonsi Suomalaisessa kirjakaupassa pääministerin haastattelun yllään People Tree V&A malliston housupuku.