Reilu kauppa Suomessa

29.2.2020

Reilu kauppa on maailman tunnetuin ja arvostetuin eettisen sertifioinnin järjestelmä. 

FAIR.FI edustaa Suomessa laajinta ja monipuolisinta reilun kaupan periaattein valmistettua vaatevalikoimaa. 

Reilulla kaupalla tarkoitetaan kaupankäynnin tapoja, joissa pyritään ottamaan huomioon niin taloudellinen kuin sosiaalinen hyvinvointi. Se edustaa uudenlaista tapaa tehdä liiketoimintaa, jossa keskeisenä tavoitteena on asettaa ihmiset ja ympäristö voittojen edelle. Katso People Treen sosiaalisten vaikutusten raportti>

World Fair Trade Organisaation (WFTO) merkki myönnetään tuotteille ja toimijoille, kuten People Tree ja heidän tuotteidensa valmistajaorganisaatiot. Tärkeinä toimintaperiaatteina ovat esimerkiksi köyhyyden vähentäminen, läpinäkyvän valmistusketjun luominen, koulutusyhteistyö, naisten voimaannuttaminen sekä ympäristön huomioonottaminen ja kestävän kehityksen puolesta kampanjointi. www.wfto.com

Toinen tunnettu merkki, joka usein löytyy tuotteistamme on Fair Trade Labelling (FLO) sertifiointimerkki. Nämä kaksi toisiaan täydentävää järjestelmää mahdollistavat ainutlaatuisen toimitusketjumme ja tiedämme, että työllämme on positiivisia vaikutuksia kaikissa valmistajamaissa. www.reilukauppa.fi

***

Iso kiitos Joogafestival Helsinki upeista kamppiskuvista, joissa mukana mm. People Treen luomupuuvillasta kudottu sininen neulepaita. Nepalissa opiskelijatytöt kutovat niitä käsin hankkiakseen tukea opiskeluun ja tullakseen toimeen.

Harmaa Laurel pusero on superpehmeää luomupuuvilla fleecekangasta. Myös joogaleggingsit ovat People Treen liikuntavalikoimassa.

Valmistettu reilun kaupan ehdoilla (WFTO-reilun kauppa sertikaatti)
Materiaali: 100% sertifioitua Reilun kaupan (FLO) luomupuuvillaa

***

Katso People Treen Joogakokoelma>

***

Muumit x People Tree

Samalla, kun Suomi juhlii, juhlimme mekin suomalaista taidetta eettisellä ja ekologisella pohjalla.

People Tree julkaisee raikkaan ja värikkään Muumi-kokoelman. Kahdentoista vaatteen mallisto juhlistaa ensimmäisen Muumikirjan 75 -vuotisjuhlaa – Tove Janssonin (1914–2001) Muumit ja suuri tuhotulva -kirja julkaistiin vuonna 1945. Joulukuussa ilmestyvän malliston vaatteet ovat ylellisen pehmeää luomupuuvillaa.

Teokset on suunniteltu jakamaan Muumien tärkeimpiä arvoja, kuten ystävyys, luonnon kunnioittaminen ja rakkaus. Moomin Characters Oy:n taiteellinen johtaja Sophia Jansson kommentoi yhteistyötä: "People Tree kunnioittaa toiminnassaan Muumi-tarinoista ja Toven elämäntyöstä tuttua arvomaailmaa, jossa korostuu luonnon kunnioittaminen. Mallisto on lisäksi kauniisti suunniteltu, mistä olemme kovin iloisia."

Reilu ja ympäristöä kunnioittava mallisto

People Tree on 25 vuoden aikana rakentanut täysin reilun kaupan periaatteille sekä ympäristöarvoille perustuvan tuotantoketjun, joka ulottuu materiaalien valmistuksesta, värjäyksestä ja käsittelystä tuotteiden ompeluun sekä kuljetuksiin.

Organic Certified-kokoelmassa on käytössä GOTS-sertifioitua luomupuuvillaa. Tämä varmistaa toimitusketjun läpinäkyvyyden ja jäljitettävyyden sekä takaa, että koko prosessi on luomusertifioitu raaka-aineiden ekologisesta sadonkorjuusta sosiaalisesti vastuulliseen valmistukseen saakka.

Valmistaja Assisi: Graafiset paidat ja punaiset muumiperhemallit ovat Assisin valmistamia. Assisi perustettiin tarjoamaan koulutusta ja työtä kuuroille, mykille ja taloudellisesti heikossa asemassa oleville naisille. People Treen ja Assisi Garments:n kumppanuus auttoi myös rakentamaan ensimmäisen GOTS-sertifioidun toimitusketjun kehitysmaissa. Luomupuuvilla on sertifioitu FLO:n Reilun kaupan merkkijärjestelmän mukaan.

Valmistaja Rajlakshmi: Sininen marjaprinttimallisto on valmistettu Rajlakshmi Cotton Mills:ssa Delhissä, Intiassa. Organisaatio perustettiin vuonna 1934, ja se onkin Intian luonnonmukaisten vaatteiden valmistuksen edelläkävijöitä. Rajlakshmi pyrkii yhdistämään korkealaatuisen räätälintyön reiluihin sopimuksiin viljelijöille ja työntekijöille. Rajlakshmi käyttää enimmäkseen reilunkaupan sertifioitua luomupuuvillaa sekä muita kestävän kehityksen mukaisia kuituja, kuten Tencel ja pellava. Puuvilla on sertifioitu GOTS-standardin (Global Organic Textile Standard) mukaan.

***