Valinnoilla on vaikutusta

7.3.2022


Maailman miljoonat pakolaiset ovat ajatuksissamme

Nyt nostetaan esiin aloitteita, joilla luodaan mahdollisuuksia konflikteista kärsineille ihmisille - heille, jotka kuuluvat yksiin maailman syrjäytetyimmistä ihmisryhmistä? 

Tule mukaan tärkeään keskusteluun, jossa tarkastellaan pakolaisnaisten toimeentulon, Reilun kaupan ja sosiaalisen yrittäjyyden yhtymäkohtia. Näitä tuotteita tuodaan maailmanlaajuisille markkinoille yhteistyössä WFTO:n ja kansainvälisten sosiaalisten yritysten verkoston kanssa. Katso video>People Treen perustajan 30-vuotinen työ on esikuvamme, kun pohdimme mitä on todellinen kestävä kehitys, joka ei sulje ketään pois kehityksen hedelmistä.

True Cost oli aikoinaan ajatuksia herättävä dokumenttielokuva, joka hämmästytti ja antoi realistisen käsityksen teollisuuden vaikutuksista kehitysmaissa. Tässä lyhyt kooste taustatyöstä ja siitä miten kaikki voisi olla toisin. Katso video>


Alalla on tiedostettu kehityksen haasteet jo pitkään. Muoti voi muokata kulttuuria ja käyttäytymistä teollisuudesta riippumatta ja sen ulkopuolella.

Alan johtajat ovat nyt allekirjoittaneet uuden ruohonjuuritason julistuksen, joka aktivoi ihmisiä muotiteollisuuden kaikilla tasoilla puuttumaan nykyiseen ilmasto-, ekologiseen ja sosiaaliseen hätätilanteeseen. Käy sinäkin https://fashion-declares.org/ 

People Treen perustaja Safian yhä ajankohtainen luento löytyy myös täältä> 


2020-2021

Aasian epidemiatilanne on koskettanut artesaaneja, heidän perheitään ja läheisiään. Toimipisteet ovat moninpaikoin olleet suljettuja ja apua annetaan paikallisesti. Bangladeshissa ja Nepalissa on ollut välillä jopa täydellinen sulkutila.

Karmashopin tuotteiden myynnin ja lahjakorttien tuotoilla tarjoamme kumppaneillemme ennakkorahoitusta ja -tilauksia, jolla turvataan kestävää jälleenrakennustyötä ja vakautta epidemia-aaltoihin. 


People Treen avustuksella myös Creative Handicrafts jakoi hätäapu paketteja perheille paikallisesti.

Swallows Bangladeh 2021Valinnoilla olet jo vaikuttanut!

Katso YLE Aamu TV. Radikaalisti reilun kaupan periaattein vastuulliset Minna, Mari & Mifuko.


Karmashop tarjoaa kestävää toimeentuloa kehittyvien maiden viljelijöille ja työntekijöille reilun kaupan kumppaneiden kanssa.

Tämän pehmeän puuvillaneulepaidan ovat kutoneet tytöt Nepalissa hankkiakseen tuloja ja mahdollisuuden opiskeluun. Katso lisää>

Karmashopista>

Taidokas käsin kirjonta tekee Keva puserosta ainutlaatuisia. Mallisto juhlistaa artesaanien perinteisiä valmistustekniikoita, joita myös naiset hallitsevat Bangladeshissa. Kankaan käsinkudonta on taito, joka kulkee sukupolvelta toiselle. Käsityöläiset keräävät luomupuuvillan ja valmistavat siitä puuvillakuitua, mikä sitten kudotaan kankaaksi ekologisella käsityömenetelmällä.05/2020


Moni työntekijä maailmalla ei ole voinut mitenkään vaikuttaa työhönsä epidemian aikaan. Juuri nyt on tärkeää saada tuki myös kriisin keskelle.

Reilun kaupan valmistajakumppanimme kehittyvissä maissa tekevät parhaillaan tärkeää työtä epidemian vahinkojen minimoimiseksi turvaten sekä työntekijöitä ja perheitä, että auttaen lähialueillaan.  

Toimipaikat ja artesaanien työpajat on muutettu hätäavun jakelupisteiksi, joita tuemme myös. Kuvassa Tara Projects Intiassa. Seuraa työtä liittymällä uutiskirjeen tilaajaksi> ja löydä Karmashopin sivuilta sopiva tapa osallistua.People Treen pitkäjänteisen työn ja sosiaalisten vaikutusten raportti>