Tapahtumat tärkeällä asialla

1.8.2023


Olemme mukana Reilun kaupan viikolla 9.-15.10.2023.

Omissa tuotevalinnoissamme suosimme Reilua kauppaa, joka edistää sekä ihmisoikeuksia että ympäristövastuuta.

Teemaviikon yhteistyökumppaneina ovat yritykset, Reilu kauppa ry:n jäsenjärjestöt sekä Reilun kaupan kaupungit, kunnat, seurakunnat, koulut ja korkeakoulut. Tarvitaan yrityksiä ja kansalaisyhteiskuntaa mukaan.

  • Reilun kaupan viljelijät saavat koulutusta eri teemoista, kuten kestävämmistä tuotantotavoista, tasa-arvosta sekä haitallisesta lapsityöstä. Koulutus on tärkeää, jotta he voivat vastata yhä tiukentuviin vastuullisuusvaatimuksiin.
  • Reilun kaupan viljelijöillä ja työntekijöillä on 50 % äänivallasta kaikessa Reilun kaupan sisäisessä päätöksenteossa.
  • Reilun kaupan kriteerien noudattamista koko tuotantoketjussa valvoo riippumaton FLOCERT-yhtiö. Mahdollisiin rikkomuksiin puututaan heti.


@reilukauppa #reilunkaupanviikko #reilukauppa

PARASTA KIERTOTALOUTTA

Tärkeä osa ekologista kiertotaloutta on huoltaa ja korjata olemassa olevaa, hankkia tarpeeseen ja aina uusiutuvista, puhtaista ja luonnollisista materiaaleista tehtyjä tuotteita. 

Kudotut kankaat ja ajattomat kuosit sekä laadukkaat luonnonmateriaalit ovat arvostettuja myös uusiokäytössä. Niiden korjaaminen kannattaa ja mieluisat mallit säilyttävät arvonsa vuodesta toiseen, erityisesti jälleenmyynnissä lähellä. 

Materiaaleista esimerkiksi luomupuuvilla ja -pellava uudistavat viljelyä ja puupohjaisen Iyocellin valmistusprosessissa käytetyt aineet voidaan kierrättää lähes 100%. Näistä materiaaleista valmistetut kekseliäät upcycling tuotteet ovat myös kiinnostavia.

Pia mekon puuvillakangas on käsin kangaspuilla kudottu ja kauniisti artesaanityönä brodeerattu. Valmistettu reilun kaupan (WFTO) periaattein. Erinomainen esimerkki ekologista muotia, joka uudistaa alaa. Tutustu tästä, mitä on -> Regenerative Fashion.

Suomalaisen koko vaatekaappi muodostaa kohtuullisella käytöllä noin 2% henkilökohtaisesta hiili- ja ekojalanjäljestämme. Vaikka vastuullisesti valitsevalla jälki ei ole suuri, eettinen muoti voi toimia merkittävänä suunnannäyttäjänä monille eri aloille.Jos sinulle on jäämässä käyttämättömäksi reilun kaupan periaattein valmistettu vaate, etkä halua itse myydä eteenpäin tai käyttää arvokkaita materiaaleja uudelleen, ota yhteyttä. Hyvitämme palautuksen ALE lahjakorttina nettikauppaan tai osuutena jälleenmyynnistä. Myymme näitä luonnonmateriaaleista valmistettuja, käytettyjä kappaleita uudelleen Suomessa.

Myymme käytettyjä ja kunnostettuja, reilun kaupan periaattein valmistettuja vaatteita ja mallikappaleita juuri nyt Espoossa, Kauklahden kylällä (Kuninkaankartanontie 5).


FASHION REVOLUTION

Kiitos kaikille teille, jotka olette kymmenen vuoden aikana olleet mukana tavalla tai toisella.

Työ jatkuu, kunnes näemme, että elämiseen riittävää palkkaa maksetaan työstä ja turvalliset työolosuhteet turvataan kaikkialla tomitusketjuissa. Tätä edistetään kaikin keinoin reilun kaupan piirissä. Allekirjoitimme Good Clothes Fair Pay vetoomuksen. Tee sinäkin niin ->

https://www.goodclothesfairpay...Kansainvälinen rauhanpäivä keskittyy rakentamaan yhteistä maailmaa, joka vahvistuu monimuotoisuudesta, kunnioituksesta ja yhteydestä toisiimme ja luontoon.

KATSO JANE GOODALL puhe ->