Teemapäivät tärkeällä asialla

25.10.2021

Kansainvälistä ihmisoikeuspäivää vietetään vuosittain 10. joulukuuta. 

Katso Instagramissa Mikä voi olla miesten rooli>


Edustamamme People Tree on Reilun kaupan muodin edelläkävijä. Ihmisten ja planeetan tinkimätön kunnioittaminen onkin ollut People Treen sydän koko sen 30 vuoden olemassaolon ajan. 

People Tree käyttää puuvillatuotteissaan paljon Reilun kaupan luomupuuvillaa. Reilun kaupan puuvillatuotannossa noudatetaan tiukkoja ympäristösäännöksiä, jotka suojaavat sekä viljelijöitä että luontoa.

Joten valitsemalla itsellesi People Treen puuvillavaatteita tuet samalla kestävämpää ja turvallisempaa puuvillatuotantoa. Pienellä teollasi on reilu vaikutus.

Viisi hyvää syytä valita reilun kaupan tuote> 

Reilun kaupan viikko

FAIRTRADE sertifiointimerkin on arvioitu olevan maailman tunnetuin ja arvostetuin eettisen sertifioinnin järjestelmä. Kansainvälisesti sen puolesta työskentelee Fairtrade International ja Suomessa Reilu kauppa ry.


Toinen eli World Fair Trade Organisaation (WFTO) hyväksyntä myönnetään tuotteille ja toimijoille, kuten People Tree ja heidän tuotteidensa valmistajat. Ne muodostavat globaalin verkoston yrityksiä, jotka kaikki soveltavat toiminnassaan 10 reilun kaupan WFTO periaatetta läpi koko toimitusketjun. Järjestelmä verifioi sitoutumisen vertaisarviointien ja luotettavien ulkopuolisten auditointien avulla.

Tärkeinä toimintaperiaatteina ovat köyhyyden vähentäminen kestävästi, läpinäkyvän valmistusketjun luominen, haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten voimaannuttaminen, koulutusyhteistyö sekä ympäristön huomioonottaminen ja kestävän kehityksen puolesta kampanjointi. www.wfto.com

Maailman reilun kaupan päivä muistutti, että tarvitsemme reilua kauppaa nyt enemmän, kuin koskaan. Edellämainitut kaksi toisiaan täydentävää reilun kaupan järjestelmää mahdollistavat ainutlaatuisen toimitusketjumme ja tiedämme, että työllämme on positiivisia vaikutuksia kaikissa valmistajamaissa.

WFTO tilastoi, että sen jäsenyrityksissä ollaan saavutettu huikea tasa-arvotilanne, jossa ylimmissäkin johtoasemissa ja hallituksissa on vähintään 50% naisia.

Seuraa työtä liittymällä uutiskirjeen tilaajaksi> ja löydä Karmashopin sivuilta sopiva tapa osallistua.

#oranssitpäivät    #orangetheworld

UN WOMEN #oranssitpäivät kampanjoi haavoittuvassa asemassa olevien naisten puolesta. Liian monet joutuvat alistettuun asemaan ja ihmiskaupan uhriksi paetessaan köyhyyttä ja konflikteja tai yrittäessään turvata perheensä elannon.

Tiesitkö, että naiset tekevät esimerkiksi 70% kahviviljelyn maatöistä? Silti naiset pääsevät harvoin päättämään perheen tulojen käytöstä tai nousevat viljelijäorganisaatioiden johtoasemiin. Tämän vuoksi Reilu kauppa kouluttaa naisia mm. johtajuudesta ja vaikuttamisesta. Valitsemalla tuotteesi reiluna tuet naisia saamaan ääntään kuuluviin!