Kiitos ammattilaiset!

11.8.2021


Kiitos lahjakkaille vaikuttajille, jotka ovat nostaneet ammattitaidollaan tuotteidemme tunnettuutta jälleenmyymällä, käyttämällä itse ja kertomalla tärkeästä työstä ja ihmisistä niiden takana.

Kuva: People Tree / Creative Handicrafts

Kuva: @lottasaahko

Kuva: @mariaihanaista

Kuva: Lotta Saahko @lottiesaahko

Kuvan mekko on People Tree Meera>

Kuva: Henna @hennajasmin


Kuvan mekko on People Tree Lea>

Valmistaja: People Tree / Thanpara Swallows, Bangladesh. Swallown missio on voimaannuttaa naisia reilun kaupan periaattein tarjoamalla työmahdollisuuksia, sekä koulutuksellista, taloudellista ja sosiaalista tietoa ja tukea. Materiaali: 100% luomupuuvilla. Kangaspuilla kudottu kangas.

                              ***

Farkkumekko: "Ihanan pehmeää GOTS-luomusertifioitua puuvillaa, eli ei tunnu lainkaan jäykältä päällä vaan ihan päinvastoin. Sen ympäristövaikutuslukema on matala, ja materiaalin valmistus on kuluttanut vettä 95% vähemmän kuin perinteisen farkkukankaan tuotanto. Eli oikea fiiliksen mielen mekko!" 

-Anna-Maria / AMAI Media / SECRET WARDROPE" Tästä tuli heti suosikkini -tosi monikäyttöinen, mukava, mutta tyylikäs!

Yksinkertaisesti leikattu mekko ihanalla kuviolla. Juuri tätä People Treen popliinikangasta, josta minulla on edelleen mekkoja 10 vuoden takaa ja jotka eivät ole menneet miksikään ajan saatossa, niin kankaan kuin tyylinkään puolesta. Nyt olen pitänyt tätä saappaiden kanssa, mutta voin kuvitella heittäväni tähän päälle farkkutakin, kunhan kelit hieman lämpenevät."

-Heidi / Karmashopin perustaja / WFTO:n projektipäällikkö / Maailmankauppojen liitto ry:n puheenjohtaja

Reilu kauppa on maailman tunnetuin ja arvostetuin eettisen sertifioinnin järjestelmä

Reilulla kaupalla tavoitellaan maailmaa, jossa kehitysmaiden viljelijöillä ja työntekijöillä on mahdollisuus turvattuun ja kestävään toimeentuloon. Myös Reilun kaupan muoti voi olla lahja ihmiseltä ihmiselle -ihmisarvoista työtä valmistajalle, laadukkaasta materiaalista ja taidolla tehty tuote sen käyttäjälle.

Reilu kauppa edistää kaupankäynnin tapoja, joissa otetaan huomioon niin taloudellinen kuin sosiaalinen hyvinvointi. Se edustaa uudenlaista tapaa tehdä liiketoimintaa, jossa keskeisenä tavoitteena on asettaa ihmiset ja ympäristö voittojen edelle.

World Fair Trade Organisaation (WFTO) merkki myönnetään tuotteille ja toimijoille, kuten People Tree ja heidän tuotteidensa valmistajat. Ne muodostavat globaalin verkoston yrityksiä, jotka kaikki soveltavat toiminnassaan 10 reilun kaupan WFTO periaatetta läpi koko toimitusketjun. Järjestelmä verifioi sitoutumisen vertaisarviointien ja luotettavien ulkopuolisten auditointien avulla.

Tärkeinä toimintaperiaatteina ovat esimerkiksi köyhyyden vähentäminen kestävästi, läpinäkyvän valmistusketjun luominen, koulutusyhteistyö, naisten ja haavoittuvassa asemassa olevien voimaannuttaminen sekä ympäristön huomioonottaminen ja kestävän kehityksen puolesta kampanjointi. World Fair Trade päivää vietetään 9. toukokuuta.

Toinen tunnettu merkki, joka on tuttu muun muassa kahveissa, löytyy usein myös puuvillatuotteistamme, on FAIRTRADE sertifiointimerkki. Nämä kaksi toisiaan täydentävää järjestelmää mahdollistavat ainutlaatuisen toimitusketjumme ja tiedämme, että työllämme on positiivisia vaikutuksia kaikissa valmistajamaissa. FAIR.FI edustaa ja kehittää Suomessa laajinta ja monipuolisinta reilun kaupan periaattein valmistettua vaatevalikoimaa. People Treen tuotteista löytyy aina jompi kumpi tai jopa molemmat reilun kaupan merkit. Jälleenmyyjien ja vaikuttajien yhteydenotot p. 040 747 8318 / Sanna