Minun suosikkini

7.3.2021


Minun maaliskuun suosikkini: Kadisha-mekko sileää luomupopliinia. Tästä tuli heti suosikkini -tosi monikäyttöinen, mukava, mutta tyylikäs!

Yksinkertaisesti leikattu mekko ihanalla kuviolla. Juuri tätä People Treen popliinikangasta, josta minulla on edelleen mekkoja 10 vuoden takaa ja jotka eivät ole menneet miksikään ajan saatossa, niin kankaan kuin tyylinkään puolesta. Nyt olen pitänyt tätä saappaiden kanssa, mutta voin kuvitella heittäväni tähän päälle farkkutakin, kunhan kelit hieman lämpenevät.

-Heidi
Reilu kauppa on maailman tunnetuin ja arvostetuin eettisen sertifioinnin järjestelmä

Reilulla kaupalla tavoitellaan maailmaa, jossa kehitysmaiden viljelijöillä ja työntekijöillä on mahdollisuus turvattuun ja kestävään toimeentuloon. Myös Reilun kaupan muoti voi olla lahja ihmiseltä ihmiselle -ihmisarvoista työtä valmistajalle, laadukkaasta materiaalista ja taidolla tehty tuote sen käyttäjälle.

Reilu kauppa edistää kaupankäynnin tapoja, joissa otetaan huomioon niin taloudellinen kuin sosiaalinen hyvinvointi. Se edustaa uudenlaista tapaa tehdä liiketoimintaa, jossa keskeisenä tavoitteena on asettaa ihmiset ja ympäristö voittojen edelle.

World Fair Trade Organisaation (WFTO) merkki myönnetään tuotteille ja toimijoille, kuten People Tree ja heidän tuotteidensa valmistajat. Ne muodostavat globaalin verkoston yrityksiä, jotka kaikki soveltavat toiminnassaan 10 reilun kaupan WFTO periaatetta läpi koko toimitusketjun. Järjestelmä verifioi sitoutumisen vertaisarviointien ja luotettavien ulkopuolisten auditointien avulla.

Tärkeinä toimintaperiaatteina ovat esimerkiksi köyhyyden vähentäminen kestävästi, läpinäkyvän valmistusketjun luominen, koulutusyhteistyö, naisten ja haavoittuvassa asemassa olevien voimaannuttaminen sekä ympäristön huomioonottaminen ja kestävän kehityksen puolesta kampanjointi. World Fair Trade päivää vietetään 9. toukokuuta. www.wfto.com

Toinen tunnettu merkki, joka usein löytyy puuvillatuotteistamme on FAIRTRADE sertifiointimerkki. Nämä kaksi toisiaan täydentävää järjestelmää mahdollistavat ainutlaatuisen toimitusketjumme ja tiedämme, että työllämme on positiivisia vaikutuksia kaikissa valmistajamaissa. www.reilukauppa.fiFAIR.FI edustaa Suomessa laajinta ja monipuolisinta reilun kaupan periaattein valmistettua vaatevalikoimaa. People Treen tuotteista löytyy aina jompi kumpi tai jopa molemmat reilun kaupan merkit. Jälleenmyyjien yhteydenotot p. 040 747 8318.