Kiertotaloutta ja tapahtumia

29.11.2021

Käytettyjen ja mallikappaleiden PEOPLE TREE -rekki on jouluun saakka Kierrätyskeskuksessa, os. Kaisaniemenkatu 17, Helsinki.

Viime vuonna Helsinki Design Week -tapahtumassa kerroimme kestävästä suunnittelusta ja vastuullisesta kiertotaloudesta, jota People Treen ekologiset luonnonmateriaalimallistot tukevat täydellisesti. Esittelimme Espoon kierrätyskeskuksessa myös ensimmäisen kierrätyskashmirista valmistetun neulepaidan. 

Vuonna 2021 tapahtumaviikolla lanseeraamme uuden kiertotalousjohtamisen keksinnön ja työkalut. Tilaa uutiskirje ja seuraa tapahtumia.
Voit palauttaa syystä tai toisesta vähälle käytölle jääneen People Tree -vaatteesi meille. Hyvitämme sen 15% ALE lahjakortiksi kauppaan. Ota yhteyttä sähköpostilla (karma@karmashop.fi), niin annamme ohjeet ilmaiseen palautukseen tai sovi tapaaminen tapahtumiin tai toimistolle.

Hyväkuntoiset People Treen kierrätetyt ja esittelymallikappaleet myydään uudelleen tapahtumissa ja muista luodaan uusia kiinnostavia uusiotuotteita. People Treen materiaalit ovat koko elinkaarensa lopussa myös kierrätettävissä kuiduksi, biohajoavia eikä niistä jää luontoon myrkkyjä.

Käsityövaltaisessa valmistuksessa syntyy hyvin vähän hukkaa. 100% luomupuuvilla on arvokas materiaali ja siksi valmistajien päässä sitä puretaan mekaanisesti ja käytetään esimerkiksi tyynyjen ja patjojen täytteenä. Puuvilla soveltuu myös kauniin artesaanipaperin valmistukseen.TAVATAANKO FISKARSISSA?

To-su 5.-8.8.2021 

klo 11-17 avaamme työpisteen Fiskarsin toriaukiolle.

Tule tututsumaan suunnittelutyöhömme ja kurkistamaan samalla People Treen malliston edullisia outlet-kappaleita.


Cristabel Ikat-mekko

Tyylikkäästi leikattu, Ikat-kuvioitu mekko pehmeää kudottua puuvillaa. Leveät lyhyet hihat ja vyötäröllä vyö. Takaosaa koristavat ruskeat kookosnapit. Pituus polven yläpuolelle.

Luonnonvalkoisella pohjalla ruosteenvärinen kuviointi, joka on tehty muinaisella Ikat-tekniikalla, jota on kutsuttu myös "kangaspuiden runoudeksi" sen hienostuneisuuden vuoksi. Tarkasti toistuvat kuviot saadaan aikaan matemaattisella suunnittelulla, jonka avulla kuvio luodaan jo ennen kudontaa sitomalla langat ja värjäämällä ne osittain. 

Materiaali: Kudottu 100% luomupuuvillakangas

Valmistaja: People Tree / Artisan Hut
Valmistettu Bangladeshissa reilun kaupan periaattein (WFTO)

Kuva: Henna Tahvonen @hennajasmin