Palkittua työtä

1.9.2023

Safia palkittiin Drapers kestävän muodin mestari 2022 -palkinnolla

Haastattelussa Safia kertoo ihmetelleensä koko uransa: "Miksi käytämme niin paljon resursseja ja energiaa asioihin, jotka eivät tee maailmasta parempaa paikkaa tai ihmisistä onnellisempia tai terveempiä?". Se sai hänet perustamaan People Treen, tutkimaan aihetta ja kirjoittamaan lukuisia kirjoja kestävän kehityksen vaatetuotannosta. Nyt hän on käynnistänyt Fashion Declares strategian - todellisen ruohonjuuritason verkoston ammattilaisille oppia ja jakaa parhaita käytäntöjä kestävän kehityksen mukaisen tuotannon järjestämiseksi.

Low Impact Materials - Biodiversity and Regenerative Farming

Seminaarisarjassa ilmeni, että 70 % muotituotteiden jalanjäljestä syntyy materiaalivaiheessa – siirtyminen matalavaikutteisiin, uusiutuviin ja kierrätettyihin kankaisiin ja materiaaleihin on välttämätöntä. 

Teollisuuden käyttämät fossiiliset polttoaineet aiheuttavat 89 prosenttia maailmanlaajuisista kasvihuonekaasupäästöistä. Kaksi kolmasosaa kuiduista ja materiaaleista tuotetaan fossiilisilla polttoaineilla, samoin kuin niiden värjäämiseen, painamiseen ja viimeistelyyn käytetyt väriaineet. 

On leikattava kokonaistuotantoa ja siirryttävä vähän vaikuttaviin, luonnonmukaisiin materiaaleihin, jotka on tuotettu uudistavan luomuviljelyn periaatteiden mukaisesti, suosien pieniä ja paikallisia tuottajia. 

Seuraa webinaarisarjaa, jossa aiheina muun muassa:

- Uusiutuva maatalous 

- Kiertotalous 

- Luonnonkuitu- ja väriainejärjestelmät 

- Ekosysteemien ja biologisen monimuotoisuuden palauttaminen 

- Parempien ostokäytäntöjen omaksuminen

                          

                 ***

Maailman reilun kaupan päivä

Maailman reilun kaupan järjestö (WFTO) järjestää sen vuosittain lisätäkseen tietoisuutta uusista olemassa olevista ratkaisuista taloudellisiin, sosiaalisiin ja ekologisiin haasteisiin maailmassa. Reilun kaupan yritykset johtavat keskustelua yhdessä sisarorganisaatioiden, yritysten, hallitusjohtajien ja meidän kaikkien kanssa. Vuoden 2022 teema keskittyy ilmasto-oikeuteen ja Reilun kaupan, osuuskunta- ja luomuliikkeiden esittämiin ratkaisuihin.

Yhdessä voimme saada aikaan muutoksen.
#LetsDoItFair

-


People Treen mallisto

Taas nähdään sekä klassisia printtejä, että ekologisia materiaaleja. Luomupuuvillaa, -pellavaa ja silkkisen pehmeää Tencel lyocellia. 

Izzy ja Margie -printtien herkät kukka-aiheet tulevat Victoria & Albert -kokoelman puuvillasintsikankaista. Alkuperäisen kankaan loi Miles & Edwards, jonka Oxford Streetin kauppa Lontoossa myi kankaita 1800-luvun alussa. Printit on päivitetty tähän päivään tuoden täydellistä ajatonta eleganssia.

Materiaalina on pehmeää 100% luomupuuvilla (GOTS), jonka viljely auttaa sitomaan hiilidioksidia maaperään ja hillitsemään ilmastonmuutosta, suojelee viljelijöitä ja varmistaa, että valmistuksessa ei käytetä terveydelle vaarallisia kemikaaleja. Luomupuuvilla on luonnonkuitu, josta ei jää luontoon muoveja. Arvostettu materiaali on arvokas myös vaatteen jälleenmyynnissä tai kierrätyksessä.


Erityisen kiehtovaa on kudottu 100% luomupuuvilla, jossa näkyy historiallinen Ikat-kudonta. Kuvio luodaan laskien, huolellisesti sitomalla ja värjäämällä lankoja, ennen kudontaa. Tämä tekniikka vaatii käsityöläisiltä korkeaa taitoa ja kärsivällisyyttä, ja tuloksena on ainutlaatuinen ja pehmeä kuviointi.