Palkittua työtä

1.3.2024

Safia palkittiin Drapers kestävän muodin mestari palkinnolla

Haastattelussa Safia kertoo ihmetelleensä koko uransa: "Miksi käytämme niin paljon resursseja ja energiaa asioihin, jotka eivät tee maailmasta parempaa paikkaa tai ihmisistä onnellisempia tai terveempiä?". Se sai hänet aikoinaan perustamaan People Treen, tutkimaan aihetta ja kirjoittamaan lukuisia kirjoja kestävän kehityksen vaatetuotannosta. Nyt hän on käynnistänyt Fashion Declares strategian ja ruohonjuuritason verkoston ammattilaisille oppia ja jakaa parhaita käytäntöjä kestävän kehityksen mukaisen tuotannon järjestämiseksi.

Low Impact Materials - Biodiversity and Regenerative Farming

Seminaarisarjassa ilmeni, että 70 % muotituotteiden jalanjäljestä syntyy materiaalivaiheessa – siirtyminen matalavaikutteisiin, uusiutuviin ja kierrätettyihin kankaisiin ja materiaaleihin on välttämätöntä. 

Teollisuuden käyttämät fossiiliset polttoaineet aiheuttavat 89 prosenttia maailmanlaajuisista kasvihuonekaasupäästöistä. Kaksi kolmasosaa kuiduista ja materiaaleista tuotetaan fossiilisilla polttoaineilla, samoin kuin niiden värjäämiseen, painamiseen ja viimeistelyyn käytetyt väriaineet. 

On leikattava kokonaistuotantoa ja siirryttävä vähän vaikuttaviin, luonnonmukaisiin materiaaleihin, jotka on tuotettu uudistavan luomuviljelyn periaatteiden mukaisesti, suosien pieniä ja paikallisia tuottajia. 

Seuraa webinaarisarjaa, jossa aiheina muun muassa:

- Uusiutuva maatalous 

- Kiertotalous 

- Luonnonkuitu- ja väriainejärjestelmät 

- Ekosysteemien ja biologisen monimuotoisuuden palauttaminen 

- Parempien ostokäytäntöjen omaksuminenPeople Treen mallistossa nähdään sekä klassisia printtejä, että ekologisia materiaaleja. Luomupuuvillaa, -pellavaa ja silkkisen pehmeää Tencel lyocellia. 

Izzy ja Margie -printtien herkät kukka-aiheet tulevat Victoria & Albert -kokoelman puuvillasintsikankaista. Alkuperäisen kankaan loi Miles & Edwards, jonka Oxford Streetin kauppa Lontoossa myi kankaita 1800-luvun alussa. Printit on päivitetty tähän päivään tuoden täydellistä ajatonta eleganssia.

Materiaalina on pehmeää 100% luomupuuvilla (GOTS), jonka viljely auttaa sitomaan hiilidioksidia maaperään ja hillitsemään ilmastonmuutosta, suojelee viljelijöitä ja varmistaa, että valmistuksessa ei käytetä terveydelle vaarallisia kemikaaleja. Luomupuuvilla on luonnonkuitu, josta ei jää luontoon muoveja. Arvostettu materiaali on arvokas myös vaatteen jälleenmyynnissä tai kierrätyksessä.


Erityisen kiehtovaa on kudottu 100% luomupuuvilla, jossa näkyy kudonta. Tuloksena on ainutlaatuinen ja pehmeä kuviointi.