Muutosten keskellä yhteistyö on tärkeää

1.10.2023


Olemme vuosien varrella olleet mukana monenlaisissa yhteistyökuvioissa viedäksemme eteenpäin ekologisten materiaalien ja eettisen tuotannon kehitystä Suomessa ja kansainvälisesti. Toimintaympäristössämme tapahtuu juuri nyt paljon muutoksia. Kaupan murros on globaali ilmiö, eikä sitä suinkaan helpota, että naisten perustamat yritykset saivat epidemian jälkeenkin täällä vain muutamia prosentteja kaikista rahoituksista>.

Keväällä lopetti toimintansa arvostamamme liike nudge ja muutama viikko sitten saimme kuulla Weecosin 10 vuotisen taipaleen päättymisestä. Kummallakin on ollut huima matka ja pioneerin tie on usein kivikkoinen, mutta työ ei ole mennyt hukkaan. Olemme saaneet kanssanne aikaan muutosta ja inspiroineet monia alan toimijoita. Siitä saadaan kaikki olla ylpeitä.

Kolmantena uutisena verkostossamme on People Tree UK -haaran asettuminen selvitystilaan. Japanissa ja reilun kaupan valmistajilla työ jatkuu. Talven mallistoon on tullut muutoksia. Tiedotamme näistä uutiskirjeessä, kun tilanne selviää lisää. 

Karmashopin ydintoiminnoissa ei ole odotettavissa muutoksia. Jatkamme reilun kaupan ryhmien kanssa työskentelyä kehittyvissä maissa yhä ennakkomaksuin tarvittaessa ja materiaalikehitys asiantuntemuksemme avulla. Palvelemme nykyisiä asiakkaitamme ja etsimme uusia kiinnostuneita. Yhteistyön lujittaminen on juuri nyt erityisen tärkeää. Olemme aloittaneet KAIKU Ethical yhteistyötuotteiden kehittämisen. Kaikki, yli sata erilaista tuotetta, on saatavilla tukkuerissä myös painatuksiin ja ne on valmistettu 100% reilun kaupan sertifioidusta puuvillasta. Kysy lisää os. info@kaikuethical.com

Marraskuussa tapaamme henkilökohtaisesti Intian ja Nepalin valmistajakumppaneita saadaksemme kuvan millaista kehitystä he tarvitsevat turvatakseen tekijöiden työn jatkumisen muutosten keskellä. Saamme työhömme Suomen Ulkoministeriön Finnpartnership kehitystyötukea.

Nepals Finest -messuständillä tehdään yhteistyötä reilun kaupan (WFTO) valmistajien naisjohtajien ja suunnittelijoiden kanssa.